Η ΕΚΘΕΣΗ ΜΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Το όνομα Alexyl είναι σήμερα συνώνυμο του ξύλου και του ξύλινου πατώματος, που αποτελεί όχι μόνο το παρελθόν της εταιρείας αλλά και το μέλλον της. Αναζητώντας διαρκώς νέα υλικά με πρώτη ύλη το ξύλο, παρακολουθούμε την εξέλιξή του και σας προσφέρουμε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε όλους τους τομείς.

 

Στόχος μας είναι να αφουγκραζόμαστε και να καλύπτουμε τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς σε ό,τι αφορά τα ξύλινα πατώματα και όχι μόνο, με προϊόντα άριστης ποιότητας από κορυφαίους προμηθευτές του εξωτερικού, όπως, μεταξύ άλλων, τα δάπεδα decking WPC, οι επενδύσεις τοίχων «deco», καθώς και οι ξύλινες και γυάλινες πόρτες ειδικών διαστάσεων και κατασκευών, που διαθέτουμε σε πληθώρα χρωμάτων και σχεδίων.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

1965 –

Ιδρύεται η Alexyl. Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 10 χλμ έξω από τη Θεσσαλονίκη και κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους 10.000m2 για τη διανομή εμπορευμάτων ξυλείας. Αντικείμενό της είναι η εισαγωγή ευρωπαϊκών και αφρικανικών κορμών και η παραγωγή ξύλινων δαπέδων από διάφορα είδη ξύλου.

1975 –

Η Alexyl εισάγει το γνωστό MDF που επιφέρει μια πραγματική επανάσταση στο χώρο του επίπλου.

1986 –

Η εταιρεία δημιουργεί νέες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο Αττικής και επεκτείνει τη διάθεση του MDF, της πρώτης ύλης ξυλείας και των ξύλινων πατωμάτων στη Νότιο Ελλάδα.

1989 –

Ανοίγει νέο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Γεωργίου Παπανδρέου 70-72, όπου παρουσιάζονται τα προϊόντα ξύλου, σε συνδυασμό με καινοτομίες στο χώρο του δαπέδου, της επένδυσης και της οροφής. Τα νέα προϊόντα -ξύλινα και όχι μόνο- προσφέρουν μοναδικές αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές λύσεις υψηλής αισθητικής, για το εσωτερικό και το εξωτερικό οικιών και επαγγελματικών χώρων. Επίσης, παρουσιάζονται, για πρώτη φόρα στην Ελλάδα, τα πολυστρωματικά μασίφ δάπεδα προλουστραρτισμένης μορφής, γνωστά στο ευρύ κοινό ως engineering wood floors.

2002 –

Στα μέσα του έτους ανοίγει στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Γλυφάδας, ένας από τους μεγαλύτερους εκθεσιακούς χώρους της Ευρώπης, εμβαδού 1000m2. Στο χώρο αυτό παρουσιάζονται ξύλινα δάπεδα που συνδυάζουν την προηγμένη τεχνολογία με την υψηλή αισθητική. Προϊόντα που αντιπροσωπεύουν ό,τι νεότερο έχει να προσφέρει η τεχνολογική εξέλιξη αλλά και ό,τι πιο πρωτότυπο στο χώρο του design, δίνοντας νέες διαστάσεις στην επιλογή του ξύλινου δαπέδου.

2011 –
σήμερα

Η Alexyl συνεχίζει τη δυναμική της πορεία, παρουσιάζοντας νέα προϊόντα και τεχνολογίες που αναπροσαρμόζονται διαρκώς ώστε να ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες του σήμερα. Με αυτά τα κριτήρια η Alexyl εισήγαγε στην ελληνική αγορά τις «γυάλινες πόρτες , ξύλινες πόρτες και συστήματα ντουλάπας δωματίου (walk-in closet) και πόρτες ασφαλείας αλλά και επενδύσεις τοίχων.»