Η συγκεκριμένη πιστοποίηση, την οποία κατέχουν πολλά εργοστάσια με τα οποία διατηρούμε αποκλειστική συνεργασία και αφορά τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους, πιστοποιεί ότι οι πρώτες ύλες συμβαδίζουν με τα πρότυπα PEFC (πρόγραμμα για την επικύρωση των δασικών σχεδίων πιστοποίησης).

Η εφαρμογή των κανονισμών που περιλαμβάνονται στο τεχνικό έγγραφο που υπογράφεται από τους βορειοευρωπαίους κατασκευαστές ξύλων, πιστοποιεί ότι μία εταιρεία, , συμβάλλει στην προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, με τη χρήση πρώτων υλών οι οποίες προέρχονται από βορειοευρωπαϊκά δάση, τα οποία είναι διαχειριζόμενα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ο PEFC (πρόγραμμα για την επικύρωση των δασικών σχεδίων πιστοποίησης) είναι ένας ανεξάρτητος διεθνής μη-κερδοσποπικός οργανισμός, στόχος του οποίου είναι η προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των δασών σε κάθε επίπεδο και η συμβολή στη βελτίωση της εικόνας των κατασκευαστών ξύλου. Ο στόχος επιτυγχάνεται χάρη στη φιλική προς το περιβάλλον δασική διαχείριση που επιβεβαιώνεται μέσα από το σύστημα ανιχνευσιμότητας ξύλινων προϊόντων, που «αποκαλύπτει» όλα τα στάδια παραγωγής τους, από την επεξεργασία της πρώτης ύλης μέχρι το τελικό στάδιο (τη δημιουργία προϊόντων ή δαπέδων).

Σήμερα, με βάση το διεθνή απολογισμό του PEFC, καταμετρώνται περισσότερα από 46 εκατομμύρια εκτάρια πιστοποιημένης δασικής διαχείρισης παγκοσμίως.